courgette-moussaka
- Grieks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
bron: het AH vegetarische kookboek
Ingrediënten 4 personen
2 courgettes; olie; flink wat gehakte peterselie (vers of diepvries); 1 grote ui; 2 tenen knoflook; 1 bakje Tivall mix (maar 250 g 'gewoon' gehakt kan natuurlijk ook); 1 pakje Sugo-tomatensaus 'kruiden'; flinke scheut rode wijn; mespunt kaneel; 1 ei; klein bakje griekse yoghurt; 1 plak zachte geitenkaas; 250 g couscousBenodigdheden
ovenschaal
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 200?C
Bereidingswijze
snij de courgettes in plakken van 0.5 cm dik en bak ze in wat olie lichtbruin; verdeel de plakken over een ingevette ovenschaal; strooi de peterselie erover; fruit in dezelfde pan de gesnipperde ui; pers de knoflook erboven uit en fruit even mee; voeg de Tivall mix toe en bak dit rul; voeg de wijn, de kaneel en de Sugo-tomatensaus toe en laat een paar minuten pruttelen; verdeel dit mengsel over de courgettes; klop het ei los met de yoghurt, en verdeel dit over de tomatensaus-laag; verbrokkel de geitenkaas over het geheel, en bak de moussaka in 30 minuten lichtbruin; bereid de couscous als aangegeven op de verpakking en serveer dit erbij