courgette-moussaka

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

bron: het AH vegetarische kookboek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 courgettes; olie; flink wat gehakte peterselie (vers of diepvries); 1 grote ui; 2 tenen knoflook; 1 bakje Tivall mix (maar 250 g 'gewoon' gehakt kan natuurlijk ook); 1 pakje Sugo-tomatensaus 'kruiden'; flinke scheut rode wijn; mespunt kaneel; 1 ei; klein bakje griekse yoghurt; 1 plak zachte geitenkaas; 250 g couscous
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ovenschaal

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200?C

Bereidingswijze

snij de courgettes in plakken van 0.5 cm dik en bak ze in wat olie lichtbruin; verdeel de plakken over een ingevette ovenschaal; strooi de peterselie erover; fruit in dezelfde pan de gesnipperde ui; pers de knoflook erboven uit en fruit even mee; voeg de Tivall mix toe en bak dit rul; voeg de wijn, de kaneel en de Sugo-tomatensaus toe en laat een paar minuten pruttelen; verdeel dit mengsel over de courgettes; klop het ei los met de yoghurt, en verdeel dit over de tomatensaus-laag; verbrokkel de geitenkaas over het geheel, en bak de moussaka in 30 minuten lichtbruin; bereid de couscous als aangegeven op de verpakking en serveer dit erbij

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wollekje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten