1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Steak

Steak

Door: jigsaw

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Ingrediënten 4 personen


8 plakjes entrecote (800 g),
2 teentjes knoflook,
50 gram boter,
2 eetl. fijngehakte ui,
2 theel. worcestershiresaus,
1 eetl. citroensap,
2 eetl. gehakte peterselie,
3 eetl. cognac,
4 eetl. slagroom,
100 gram kleine champignons,
zout en peper



Graag gedaan!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pers of snijd de knoflook. Sla het vlees een beetje plat en wrijf goed in met peper, zout en knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote pan en fruit daarin de uisnippers zacht. Voeg het vlees toe en bak snel aan beide zijden in 1 tot 2 minuten bruin. Voeg Worcestershiresaus, citroensap, peterselie, zout en peper toe.
Verwarm de cognac en steek aan, giet in de pan en laat 1 tot 2 minuten sudderen. Roer de room erdoor en verhit weer tot het kookpunt. Proef en maak op smaak af met zout en peper.
Breng vlees en saus over op een voorverwarmde schaal.
Bak intussen de champignons in een aparte koekepan op hoog vuur in wat boter en/of olie snel bruin en stort ze over de schotel.

Serveertip

Serveer met een salade of groente en een aardappelgerecht naar keuze.
In plaats van entrecote kan ook contrefilet worden gebruikt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jigsaw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top