Fusion Roerbakschotel

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Eindelijk weer eens eentje die ik helemaal zelf heb bedacht. Speciaal voor Sophie, die hem zo lekker vond!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kalkoenfilet,
50 gram magere spekblokjes,
1 klein blikje ananasringen op sap,
0,5 courgette,
0,5 aubergine,
4 lente-uitjes,
2 tomaten,
50 gram tauge,
200 gram gare kidneybeans,
2 teentjes knoflook,
50 ml azijn,
1 eetlepel suiker,
50 ml ketjap manis,
1 theelepel sambal oelek,
1 theelepel kerriepoeder,
1 eetlepel gemberpoeder (djahe),
mespuntje gemalen korianderzaadjes ketoembar),
1 theelepel aardappelzetmeel,
1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma),
peper en zout,
olijfolie,
400 gram (zilvervlies-)rijst,
2 eetlepels gehakte peterselie,
bakboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Snijd het vlees in dunne reepjes.
Pel en hak de knoflook.
Laat de ananasringen uitlekken en vang het sap op.
Laat de bonen uitlekken.
Meng de ketjap, sambal, knoflook, wat versgemalen zwarte peper en een eetlepel olijfolie door elkaar en schep het vlees erdoor. Laat een kwartiertje marineren.
Was intussen de courgette en de aubergine en snijd in reepjes.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes, en de tomaten en de uitgelekte ananas in stukjes.

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar (met een lepeltje koenjit door het water) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit intussen in een wok een eetlepel olijfolie en een klein klontje boter. Bak hierin de spekblokjes bruin en knapperig.
Haal de spekblokjes uit de wok en meng ze samen met de peterselie door de rijst zodra de rijst klaar en afgegoten is.
Bak in de achtergebleven olie in de wok het vlees inclusief een beetje van de marinade rondom bruin. Voeg de courgette en de aubergine toe, gevolgd door de lente-uitjes en de tomaten.
Roerbak even en voeg de azijn en een scheutje van het ananasvocht toe.
Voeg dan het gemberpoeder, kerriepoeder en korianderpoeder toe.
Roer goed door en proef de saus. Als de saus iets zoeter mag wat suiker toevoegen. Maak verder op smaak af met gemberpoeder, korianderpoeder, zout en/of wat peper indien nodig.
Voeg de uitgelekte bonen, de tauge en de ananasstukjes toe en roer even goed door tot alles warm is.
Als de saus een beetje gebonden moet worden wat aardappelzetmeel mengen met een beetje ananasvocht, en door de schotel roeren, en direct serveren.

Laatste reacties

cobybrunner avatar
cobybrunner 14-11-2000

Deze roerbakschotel (fusion) is het einde!!! Heerlijk...geweldig!! Van mij mag je nog veel van dit soort roerbakschotels bedenken. Groetjes, Coby.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten