advocaat-chocoladebavarois

  • Nagerecht
  • 20-30 min.

Advocaat mag tijdens de pasen ei-genlijk niet ontbreken, dit is bv een waardige afsluiter van het paasdiner.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
7 blaadjes witte gelatine, 1/4 l slagroom, 75 gr basterdsuiker, 2 dl advocaat, 2 dl blanke vla, 25 gr cacao, 2 eiwitten, zout, 1 dl melk, 2 tl olie, chocolade paaseitjes.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

In kom met ruim koud water 4 blaadjes gelatine ca 10 min laten weken. In andere kom met ruim koud water, rest van de gelatine weken. Slagroom met 50 gr basterdsuiker bijna stijf kloppen. Door helft van de slagroom, advocaat scheppen. In ander kom vla schenken. Cacao en rest van de basterdsuiker er goed doorroeren. Rest van de slagroom erdoor kloppen. Eiwitten met een snufje zout stijf kloppen. In een steelpan 1/2 dl melk aan de kook brengen. Van vuur nemen, de 4 blaadjes gelatine goed uitknijpen en al roerende erin oplossen. Iets laten afkoelen. Door het advocaat-room mengsel kloppen, Helft van eiwit erdoorscheppen. Op zelfde manier resst van de gelatine oplossen, door het cacao-room mengsel kloppen. Rest van de eiwit erdoor scheppen. Ringvorm bestrijken met olie. helft van advocaatmengsel erin scheppen. Voorzichtig helft van cacaomengsel erop scheppen. Herhalen met de rest van de mengsels. Met een lepel op en neer langs de rand van de vorm gaan, zodat marmereffect ontstaat. Met folie afdekken en minstens 6 uur laten opstijven, in de koelkast.

Bereidingswijze

Ringvorm enkele tellen in heet water houden. Grote ronde schaal op vorm leggen. Samen keren. Even schudden en bavarois op schaal laten glijden. Rondom garneren met chocolade eitjes.

Serveertip

Lekker met geklopte slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bila avatar

Doorsturen

Home Recepten