Fried Rice

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Ik heb een half jaartje in Hong Kong gewoond en ik heb daar bijna dagelijks fried rice gegeten en toch blijft het lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 gr gare rijst
- 100 gr gare doperwtjes
- 4 lenteuitjes in ringetjes
- 2 eetl. olie
- 1 teen knoflook, geperst
- halve eetl. kerriepoeder
-1 eetl. verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit de olie en bak de kerriepoeder en knoflook ongeveer 2 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak dit al omscheppend 5 minuten.
- Schep de lenteui en de doperwten erdoor en warm het geheel goed door.
- Serveer de rijst met koriander.

Serveertip

Lekker met sate en kroepoek. Ik maak er vaak een gebakken ei bij, of ik kluts een ei en roer deze door de rijst zodat het ei stolt.

Laatste reacties

SaschaDongen avatar
SaschaDongen 26-09-2011

Van de week in een chinees eettentje gehad in tokyo, echt lekker! Even zelf proberen te maken.

dropkatje avatar
dropkatje 13-01-2001

Erg lekker, zo klaar en toch een complete maaltijd met een salade ofzo erbij. <font color=blueviolet>GROETJES KATJA</font>

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten