Marokkaanse Lamsgehaktballetjes

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Recept uit een Libelle-boekje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 rode peper
1 tl djinten, nog eens ? tl djinten
1 tl zout
peper
2 uitgeperste teentjes knoflook, apart
2 el gehakte koriander
500 g lamsgehakt
2 el olijfolie
1 blik tomatenstukjes (400 g)
? l kruidenbouillon (blokje)
1 el gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snipper het uitje en de rode peper fijn.
Kneed de peper, 1 tl djinten,1 tl zout, peper,1 uitgeperst teentje knoflook, de helft van de ui en de koriander door het lamsgehakt.
Draai balletjes ter grootte van een walnoot.

Bereidingswijze

Fruit in de olijfolie de rest van de ui en het andere uitgeperste teentje knoflook.
Voeg de tomatenblokjes toe en ? tl djinten.
Breng de saus aan de kook, voeg de balletjes toe en de kruidenbouillon.
Laat het vlees gaar sudderen in ? 15 minuten.
Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met verse spinazie en patatjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten