kabeljauw met kruidenkorstje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000
  • kabeljauw  met kruidenkorstje

    kabeljauw met kruidenkorstje

    kabeljauw met kruidenkorstje

Vis hoofdgerecht heel smakelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken kabeljauwfilets ong. 150 gr. per stuk.
2 eetl. citroensap
8 eetl. broodkruim
1 thl. mosterd.
1 thl. venkelzaad
2 lenteuitjes
2-4 eetl. peterselie vers.
30 gr. boter
500 gr. groenten, bv. paksoi, groene kool spinazie.
4 tomaten
4 sneetjes geroosterd volkorenbrood.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Ovenschaal
Wok

Voorbereiding

Snij de tomaten in stukjes.
Snij de lenteuitjes in ringetjes
Snij de peterselie fijn.
Maak de groenten schoon.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 gr.
Leg de vis op een vuurvasteschaal en sprenkel het citroensap erover. Meng het broodkruim de mosterd de venkelzaden de lenteuitjes de peterselie en de boter door elkaar. Schep dit mengsel in een dikke laag over de vis. Bak de vis in ong. 15 min gaar en goudbruin. Roerbak de groenten en de tomaten op hoog vuur kort. Rooster 4 broodjes.

Serveertip

Serveer de vis op het geroosterde brood en leg de groenten ernaast. Eet smakelijk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten