1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Spinazie
  5. Spinazie roerbakken
  6. kabeljauw met kruidenkorstje

kabeljauw met kruidenkorstje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Ingrediënten 4 personen


4 stukken kabeljauwfilets ong. 150 gr. per stuk.
2 eetl. citroensap
8 eetl. broodkruim
1 thl. mosterd.
1 thl. venkelzaad
2 lenteuitjes
2-4 eetl. peterselie vers.
30 gr. boter
500 gr. groenten, bv. paksoi, groene kool spinazie.
4 tomaten
4 sneetjes geroosterd volkorenbrood.


Verder heb je nodig


Oven
Ovenschaal
Wok


kabeljauw met kruidenkorstje
kabeljauw  met kruidenkorstje
kabeljauw met kruidenkorstje
kabeljauw  met kruidenkorstje

Vis hoofdgerecht heel smakelijk

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de tomaten in stukjes.
Snij de lenteuitjes in ringetjes
Snij de peterselie fijn.
Maak de groenten schoon.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 gr.
Leg de vis op een vuurvasteschaal en sprenkel het citroensap erover. Meng het broodkruim de mosterd de venkelzaden de lenteuitjes de peterselie en de boter door elkaar. Schep dit mengsel in een dikke laag over de vis. Bak de vis in ong. 15 min gaar en goudbruin. Roerbak de groenten en de tomaten op hoog vuur kort. Rooster 4 broodjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de vis op het geroosterde brood en leg de groenten ernaast. Eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top