apple crumble

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000
  • apple crumble

    Apple crumble

    Apple crumble

  • apple crumble

    Apple crumble

    Apple crumble

Nagerecht uit Engeland. Om je vingers bij op te eten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zoetzure appels - 100 gr bruine basterdsuiker - 1 1/2 thl. gemalen kaneel - 50 gr bloem - zout - 50 gr boter - 1/8 ltr slagroom - 1 eetl. suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de geschilde appels in partjes en leg ze in een platte beboterde ovenschaal.
Sprenkel er 2 eetl. water en 25 gr basterdsuiker over.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout door elkaar.
Snijd de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel, zodat een grof kruimeldeeg ontstaat.
Verdeel het kruimeldeeg over de appels.
Bak de APPLE CRUMBLE in ca. 30 min. goudbruin.
Klop intussen de slagroom met de suiker dik vloeibaar en geef die er apart bij.

Serveertip

pink>EETSMAKELIJK


Bron: "Room de grote versierder"
Een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 24-03-2015

Ik heb je recept meegenomen vind het er heerlijk uitzien je hoort het wel als ik deze gemaakt heb. groetjes Monique

majohejoan avatar
majohejoan 04-06-2009

Ook lekker met een bolletje ijs of warme Custard, of allebei (twee keer zo lekker)

irenechoky avatar
irenechoky 02-11-2003

jammie!!!!!!!!! heb ik meegenomen hoor groetjes en bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten