apple crumble
- Engels, Nagerecht
- 20-30 min.
Nagerecht uit Engeland. Om je vingers bij op te eten
Ingrediënten 4 personen
4 zoetzure appels - 100 gr bruine basterdsuiker - 1 1/2 thl. gemalen kaneel - 50 gr bloem - zout - 50 gr boter - 1/8 ltr slagroom - 1 eetl. suikerVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 440,68 kcal |
Koolhydraten | 56,42 g |
Eiwitten | 2,85 g |
Vetten | 21,73 g |
Bereidingswijze
Snijd de geschilde appels in partjes en leg ze in een platte beboterde ovenschaal.
Sprenkel er 2 eetl. water en 25 gr basterdsuiker over.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout door elkaar.
Snijd de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel, zodat een grof kruimeldeeg ontstaat.
Verdeel het kruimeldeeg over de appels.
Bak de APPLE CRUMBLE in ca. 30 min. goudbruin.
Klop intussen de slagroom met de suiker dik vloeibaar en geef die er apart bij.
Serveertip
pink>EETSMAKELIJK
Bron: "Room de grote versierder"
Een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau