apple crumble

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • apple crumble

    Apple crumble

    Apple crumble

  • apple crumble

    Apple crumble

    Apple crumble

Nagerecht uit Engeland. Om je vingers bij op te eten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zoetzure appels - 100 gr bruine basterdsuiker - 1 1/2 thl. gemalen kaneel - 50 gr bloem - zout - 50 gr boter - 1/8 ltr slagroom - 1 eetl. suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 440,68 kcal
Koolhydraten 56,42 g
Eiwitten 2,85 g
Vetten 21,73 g

Bereidingswijze

Snijd de geschilde appels in partjes en leg ze in een platte beboterde ovenschaal.
Sprenkel er 2 eetl. water en 25 gr basterdsuiker over.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout door elkaar.
Snijd de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel, zodat een grof kruimeldeeg ontstaat.
Verdeel het kruimeldeeg over de appels.
Bak de APPLE CRUMBLE in ca. 30 min. goudbruin.
Klop intussen de slagroom met de suiker dik vloeibaar en geef die er apart bij.

Serveertip

pink>EETSMAKELIJK


Bron: "Room de grote versierder"
Een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dropkatje avatar
dropkatje

Doorsturen

Home Recepten