1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Apple crumble
  6. apple crumble

apple crumble

  • Engels, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Ingrediënten 4 personen


4 zoetzure appels - 100 gr bruine basterdsuiker - 1 1/2 thl. gemalen kaneel - 50 gr bloem - zout - 50 gr boter - 1/8 ltr slagroom - 1 eetl. suiker



apple crumble
apple crumble
apple crumble
apple crumble

Nagerecht uit Engeland. Om je vingers bij op te eten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de geschilde appels in partjes en leg ze in een platte beboterde ovenschaal.
Sprenkel er 2 eetl. water en 25 gr basterdsuiker over.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout door elkaar.
Snijd de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel, zodat een grof kruimeldeeg ontstaat.
Verdeel het kruimeldeeg over de appels.
Bak de APPLE CRUMBLE in ca. 30 min. goudbruin.
Klop intussen de slagroom met de suiker dik vloeibaar en geef die er apart bij.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

EETSMAKELIJK


Bron: "Room de grote versierder"
Een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dropkatje


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dropkatje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top