Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse

Amuse

Door: kerst_pasen_pinkster

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Ingrediënten 4 personen


-200 g rauwe tonijn
-1 sjalotje (gesnipperd)
-1 el kappertjes
-2 el olijfolie
-1 el citroensap
-peper en zout (naar smaak)
-150 g rijpe tomaten
-2 el sherry-azijn
-basilicum blaadjes
-komkommer



Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de tonijn in hele kleine blokjes van maximaal 0,25 cm.
Doe ze in een mengkom samen met de olijfolie, sjalotjes en fijngehakte kappertjes.
Breng de tonijn net voor het uitserveren op smaak met de citroensap, peper en zout.
Voor de tomatencoulis pureert u de tomaten met een staafmixer.
Wrijf ze door een fijne zeef.
Doe alle ingredienten in een kom, behalve de basilicum, klop goed en breng op smaak brengen met zout en peper.
Snijd de komkommer in hele dunne plakjes (3 per persoon).
Net voor het uitserveren snijdt u de basilicum julienne (dunne, gelijke en langwerpige repen) en voegt u deze aan de saus toe.
Leg de plakjes komkommer in een cirkel in het midden van een schoteltje of heel klein bordje.
Maak met een kleine ijsknijper een bolletje van de tonijn en leg deze op de komkommer.
Druppel de saus er netjes omheen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top