Pindasoep

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Een soep die in suriname over de rijst wordt geschonken en als hoofdmaaltijd wordt gebruikt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr kipfilet
100 gr zoutvlees
5 pimentkorrels
1 ui
2 bouillonblokjes
1/2 pot pindakaas
1 groene madam janet peper
5 takjes selderij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Trek een boullon van de kip en het ontzoutte
zoutvlees in ? 1 1/2 ltr water samen met de pimentkorrels, de gesnipperde ui en de bouillonblokjes.
Laat dit ? 1 1/2 uur trekken.Maak dan het vlees en de kip klein.
Haal een beetje van de warme bouillon uit de pan en los daar de pindakaas mee op.
Roer net zolang tot je een gladde saus hebt.
Giet dit bij de soep en roer door.
Leg de hele peper op de soep en laat dit nog ? 15 min. doorkoken.
Hak de slederij fijn en bestrooi de soep hiermee.

Serveertip

Doe een schep rijst op een bord en schenk daar de soep over

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Ingeivy avatar
Ingeivy 18-10-2016

sorry maar pc doet raar

Ingeivy avatar
Ingeivy 18-10-2016

mmmmm

Ingeivy avatar
Ingeivy 18-10-2016

heeerlijkkkkkkkkkk

Ingeivy avatar
Ingeivy 18-10-2016

Jaa schatje mmmmmm heerlijk

dagmar33 avatar
dagmar33 08-06-2001

In een woord: heeeeeeeeeeeeeeeerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten