1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Pindasoep

Pindasoep

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gr kipfilet
100 gr zoutvlees
5 pimentkorrels
1 ui
2 bouillonblokjes
1/2 pot pindakaas
1 groene madam janet peper
5 takjes selderij



Een soep die in suriname over de rijst wordt geschonken en als hoofdmaaltijd wordt gebruikt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Trek een boullon van de kip en het ontzoutte
zoutvlees in ? 1 1/2 ltr water samen met de pimentkorrels, de gesnipperde ui en de bouillonblokjes.
Laat dit ? 1 1/2 uur trekken.Maak dan het vlees en de kip klein.
Haal een beetje van de warme bouillon uit de pan en los daar de pindakaas mee op.
Roer net zolang tot je een gladde saus hebt.
Giet dit bij de soep en roer door.
Leg de hele peper op de soep en laat dit nog ? 15 min. doorkoken.
Hak de slederij fijn en bestrooi de soep hiermee.

Serveertip

Doe een schep rijst op een bord en schenk daar de soep over



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schatje


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schatje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top