Pastechi2
- Antiliaans, Borrelhapje
- 60-120 min.
Lekker antiliaans borrelhapje ?30 stuks
Ingrediënten
1 klein gsneden ui2 teentjes knoflook geperst
1 fijngesneden paprika
1 klein gesneden tomaat
2 el tomatenpuree
1 el boter
500 gr gehakt met peper en zout
75 gr rozijnen
50 gr kappertjes
50 gr gevulde olijven in vieren gesneden
1 el worcestersaus
Deeg:
450 gr bloem
? 300 gr boter
zout
1 tl suiker
2 tl bakpoeder
Bereidingswijze
Fruit de ui,knoflook,paprika,tomaat en puree in een beetje boter
Voeg daarna het op smaak gemaakte gehakt toe en bak dit bruin.
Roer vervolgens de rozijnen,kappertjes,olijven en worcestersaus toe en laat dit even sudderen.
Voor een pittige smaak wat pepersaus toevoegen.
Deeg:
de bloem,boter,zout en suiker en bakpoeder mengen tot er een kruimelige massa ontstaat.
Voeg 6 el koud water toe en kneed het tot een samenhangend deeg.Laat dit een uurtje rusten.
Rol het deeg uit en snijd 30 rondjes uit het deeg.Leg op ieder rondje wat van de vulling.
Smeer de randen in met water dichtvouwen en goed aandrukken.
Bak de pastechi gaar en lichtbruin in de hete olie.
Serveertip
Het gehakt kan ook vervangen worden door vis of schaaldieren