Appelboor.
schilmesje.
snijplank.
schaal.
frituurpan.
deegroller.
Recept van de warme bakker.
Plakjes bladerdeeg van elkaar afhalen en laten ontdooien.
appels schillen,klokhuis eruit,dan in 3 plakken snijden.
suiker en kaneel mengen(licht van kleur houden.).
De plakjes bladerdeeg de helft dunner rollen,
appelplak hier op leggen, nadat het bladerdeeg iets vochtig is gemaakt,
Wat van het kaneel-suikermengsel in het gat doen,goed dicht vouwen en de randen goed aanknijpen.
Als de appelplakken klaar zijn dan legt U ze minimaal 1 uur in de diepvries om te laten rusten.
Bakken in olie van 180-190 graden.
Direkt door het kaneel-suiker mengsel halen.
p.s.bij het uitrollen van het bladerdeeg een klein beetje bloem er onder strooien,zodat het niet gaat plakken.
Veel plezier en eet smakelijk.
Lekker bij de koffie.
knipsels_van_kaatje 31-12-2009
Heeeerlijk. Precies waar ik op zoek naar was!
Heel hartelijk dank voor het recept.
Fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2010 gewenst.
Groet,An
engellen 03-01-2003
we hebben ze gemaakt en gesmuld bedankt gr jolanda
umfufu 31-12-2002
echt heel erg lekker, het is nu oudejaarsavond, en mijn schaal is gevuld met de heerlijkste appelbeignets die je maar kan indenken...
dank je wel....
hilde1007 18-12-2002
een nederlands recept om te proberen in belgie,maar niet met oudejaar maar wel eens tussendoor
pollepel_in 29-12-2001
heerlijk recept en ook de kinderen vonden het verrukelijk, dit jaar dan natuurlijk weer met oud en nieuw