Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. appelbeignets.

appelbeignets.

Door: betha

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Ingrediënten


Appels.
bladerdeeg.(kant en klaar)
kaneel.
suiker.


Verder heb je nodig


Appelboor.
schilmesje.
snijplank.
schaal.
frituurpan.
deegroller.


Recept van de warme bakker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Plakjes bladerdeeg van elkaar afhalen en laten ontdooien.
appels schillen,klokhuis eruit,dan in 3 plakken snijden.
suiker en kaneel mengen(licht van kleur houden.).
De plakjes bladerdeeg de helft dunner rollen,
appelplak hier op leggen, nadat het bladerdeeg iets vochtig is gemaakt,
Wat van het kaneel-suikermengsel in het gat doen,goed dicht vouwen en de randen goed aanknijpen.
Als de appelplakken klaar zijn dan legt U ze minimaal 1 uur in de diepvries om te laten rusten.

Bereidingswijze

Bakken in olie van 180-190 graden.
Direkt door het kaneel-suiker mengsel halen.

p.s.bij het uitrollen van het bladerdeeg een klein beetje bloem er onder strooien,zodat het niet gaat plakken.

Veel plezier en eet smakelijk.

Serveertip

Lekker bij de koffie.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betha
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top