Broccoli-timbaaltjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000


Deze timbaaltjes, elk van 1,5 dl inhoud, worden au-bain-marie klaargemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

Voor de saus:
  • 2 eetlepels azijn

  • 1 eetlepel fijngehakte ui

  • enkele gekneusde peperkorrels

  • stukje laurier

  • 2 eierdooiers

  • 150 g boter

  • 2 eetlepels sinaasappelsap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Foodprocessor, braadslede en timbaaltjes.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Maak de broccoli schoon en kook ze in een bodempje water met zout in ca. 15 minuten gaar. Pureer de broccoli
(zonder kookvocht), op 8 roosjes na, in de foodprocessor. Roer het ei, de dooiers, de creme fraiche, zout en peper naar smaak door elkaar en meng het eimengsel door de puree. Beboter de timbaaltjes en vul ze met de broccolipuree. Dek de timbaaltjes af met aluminiumfolie en prik met een vork wat gaatjes in de folie.

Bereidingswijze

Zet de timbaaltjes in de braadslede. Giet kokend water in de braadslede tot de timbaaltjes voor bijna de helft in het water staan. Laat de timbaaltjes in ca. 30 minuten gaar worden. Laat ze afkoelen en stort elk
timbaaltje op een bord. Doe voor de saus 2 eetlepels water en de azijn met de ui, de peperkorrels en het stukje laurier in een pannetje en laat de vloeistof tot de helft inkoken. Zeef het kookvocht boven een kom,
laat het iets afkoelen en roer er dan de eierdooiers door.


Verwarm de inhoud van de kom au-bain-marie op de gaspit of kookplaat. Zet de kom daarvoor op een pan met water tegen de kook aan. Giet de gesmolten boter al roerend in een dun straaltje bij de massa in de kom tot de massa is gebonden. Breng de saus met sinaasappelsap en eventueel nog wat zout en peper op smaak. Schep wat saus over de timbaaltjes en garneer de bordjes met de achtergehouden roosjes broccoli of met een tomatenroosje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten