Appelplaatkoek

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
BODEM:250 gr bloem, 75 gr bruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 1mespunt zout, 150 gr koude boter, boter en bloem voor de vorm. VULLING: cakebeslag voor een normale cake, 2-3 appels (goudreinet), 4 eetlepels witte basterd, 2 theelepels kaneel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vorm van 20x30 cm

Voorbereiding

Schil de appels en snij ze in parten. Doe de bloem, basterdsuiker, zout,en kaneel in de keukenmachine en laat die kort draaien. Voeg de in blokjes gesneden koude boter toe en laat de machine niet langer dan 10 sec draaien. Voeg 2 tot 3 eetlepels koud water toe en laat de machine nogmaals draaien tot het deeg gaat samenhangen.

Bereidingswijze

Bestrijk de vorm met boter en bestrooi deze met bloem. Rol het deeg uit tot een dunne lap
en druk die goed in de vorm uit. Zet vervolgens de bodem in de koelkast. Maak het cakebeslag zo als je gewent ben en schep het op de bodem en strijk het glad. Steek de appelparten met de punt omhoog in het beslag, dicht tegen elkaar.Roer de basterdsuiker en de kaneel door elkaar en strooi het uit over de appels. Zet de vorm 40-50 min. in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden .(hetelucht oven iets minder)

Laatste reacties

hanna_verhoeckx avatar
hanna_verhoeckx 08-03-2000

ik vindt hem heeeel lekker

horizon_a avatar
horizon_a 07-03-2000

hoi, lekker en zeker voor kinderen en handig op verjaardagen!!! ik hoop dat mijn moeder het vaker maakt!!!groetjes Kim (horizon_b)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten