1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode kool
  6. Rode kool met appel en rookworst

Rode kool met appel en rookworst

Door: orphan

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui
1 fris zure appel
1 rookworst
2 eetlepels olie
500 gr panklare rodekool
1/2 zakje hachee kruiden
2 eetl. bosvruchtenjam
1 eetl appelciderazijn
peper


Verder heb je nodig


Wok


Rode kool schotel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen
Appel schillen
en in kleine blokjes snijden.
Rookworst in dunne plakjes snijden.

Bereidingswijze

In de wok 1 eetl. olie verhitten.
De ui 2 min hierin bakken, dan de appel erdoor scheppen. 1 eetl. olie toevoegen, rode kool op halfhoog vuur ca. 3 min roerbakken. Hacheekruiden, jam en azijn erdoor roeren. De rode kool nog 2 min roerbakken. Plakjes worst toevoegen, en nog 1 min. meewarmen.
Op smaak brengen met peper.

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree. Eet smakelijk.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top