Lasagne Met Zalm En Spinazie

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000


Bijdrage van Sanne van de lijnenlijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g spinazie
2 uien
2 plakjes mozarella
2 kleine zalmfilets (150 g per stuk)
2 theelepels margarine
2 theelepels bloem
1 glas magere melk (0,25 l)
sap van 1 citroen
12 groene lasagnebladen
4 eetlepels Parmezaanse kaas
nootmuskaat
peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 533,86 kcal
Koolhydraten 52,99 g
Eiwitten 37,15 g
Vetten 17,28 g

Bereidingswijze

Bereiding:
Ui en spinazie in grove stukken hakken. Ui en spinazie in verhitte
anti-aanbakpan smoren. Kruiden met nootmuskaat, peper en zout. Mozarella in
blokjes en zalmfilet in reepjes snijden.

Bereid de bechamelsaus: smelt margarine in een pan, roer er de bloem door en
giet er onder voortdurend roeren de melk bij. Saus op smaak brengen met
citroensap, peper en zout en enkele minuten door laten koken op zacht
vuurtje.

Breng in een platte ovenschaal achtereenvolgens laagjes aan van
lasagnebladen, spinazie, lasagnebladen, zalm en mozarella en eindig met een
laagje lasagnebladen. Bedek ieder laagje met bechamelsaus en bestrooi met de
Parmezaanse kaas. Plaats de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven op
200 graden of stand 7.

Serveertip

Voor WWers:
4 oranje punten per persoon
en groen

Calorieen weet ik niet precies, maar zijn vast goed uit te rekenen. Eet
smakelijk! Een oranje punt is max. 120 kcal, dus zal max. 480 kcal. zijn.
excl. de spinazie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marloes_z avatar
marloes_z 28-08-2002

Mijn favoriete recept sinds ik het de eerste keer probeerde. En iedereen aan wie ik het voorzet is er ook dol op. Ik gebruik alleen wel wat meer bloem en melk/water en een hele bol mozzarella.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten