1. Home
  2. Recepten
  3. Mozarella
  4. Lasagne Met Zalm En Spinazie

Lasagne Met Zalm En Spinazie

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Ingrediënten 4 personen


600 g spinazie
2 uien
2 plakjes mozarella
2 kleine zalmfilets (150 g per stuk)
2 theelepels margarine
2 theelepels bloem
1 glas magere melk (0,25 l)
sap van 1 citroen
12 groene lasagnebladen
4 eetlepels Parmezaanse kaas
nootmuskaat
peper en zout



Bijdrage van Sanne van de lijnenlijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Ui en spinazie in grove stukken hakken. Ui en spinazie in verhitte
anti-aanbakpan smoren. Kruiden met nootmuskaat, peper en zout. Mozarella in
blokjes en zalmfilet in reepjes snijden.

Bereid de bechamelsaus: smelt margarine in een pan, roer er de bloem door en
giet er onder voortdurend roeren de melk bij. Saus op smaak brengen met
citroensap, peper en zout en enkele minuten door laten koken op zacht
vuurtje.

Breng in een platte ovenschaal achtereenvolgens laagjes aan van
lasagnebladen, spinazie, lasagnebladen, zalm en mozarella en eindig met een
laagje lasagnebladen. Bedek ieder laagje met bechamelsaus en bestrooi met de
Parmezaanse kaas. Plaats de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven op
200 graden of stand 7.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Voor WWers:
4 oranje punten per persoon
en groen

Calorieen weet ik niet precies, maar zijn vast goed uit te rekenen. Eet
smakelijk! Een oranje punt is max. 120 kcal, dus zal max. 480 kcal. zijn.
excl. de spinazie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top