Friese Hachee

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Plus variaties. Bevat per portie: 355 cal.
vet 21 gr
eiwit 31 gr
koolhydraten 12 gr

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 600 gr riblappen of hacheevlees
- 3 uien
- 50 gr friese kruidkoek
- 40 gr margarine
- vers gemalen peper
- zout
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 1 dl Beerenburg
- 1 bouillon tablet
- 1 eetl maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voorbereidingstijd: ca. 15 min.
Bereidingstijd: ca. 3 uur


Stooftijdentabel:
Runderlappen 2 1/2 tot 3 uur
Kalfslappen 1 1/4 tot 1 1/2 uur
Lamslappen 1 tot 1 1/2 uur
Varkenslappen 1 tot 1 1/4 uur


Bron: Het vlees variatie boek van Albert Hein.

Voorbereiding

Voorbereiden:
Snij het vlees in stukjes, pel en snipper de uien, snij de korstjes van de kruidkoek af en snij de koek in stukjes.

Bereidingswijze


Bereiden:
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verhit de margarine in een braadpan en bak de stukjes vlees op halfhoog vuur rondom bruin.

Schep het vlees op een bord en bestrooi het met peper en zout. Fruit de ui, de gekneusde laurierblaadjes en de kruidnagels 2 min. in het bakvet.

Schenk de Beerenburg en 4 tot 5 dl. warm water in de pan. Voeg het bouillon tablet en de kruidkoek toe en breng het aan de kook. Leg het vlees in de pan en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan op heel laag vuur in ca. 3 uur gaar.

Breng de hachee op smaak met peper en zout.

Bind het gerecht evt. met de maizena die met drie eetl. water is gladgeroerd.

Serveertip

Variaties:
Hollandse hachee: Vervang de Beerenburg door 2 eetl. azijn en de kruidkoek door ontbijtkoek of bruin brood.

Limburgse of vlaamse hachee: Vervang de Beerenburg en 2 dl. water door een flesje Limburgse of Vlaamse pils. Vervang de kruidkoek door een snee bruin brood besmeerd met mosterd.

Franse hachee: Gebruik als stoofvocht 3 dl rode wijn en 3 dl bouillon. Bak met de uien 50 gr spekblokjes mee en 100 gr champignons.

Laatste reacties

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 17-11-2000

We hebben de friese variant van dit recept geprobeerd en het smaakte heerlijk kruidig! Groetjes, Wilma

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve 17-11-2000

We hebben de friese variant van dit recept geprobeerd en het smaakte heerlijk kruidig! Groetjes, Wilma

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten