Gehakt-Roerbaksoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

De soep krijgt een heerlijke aroma omdat het gehakt eerst wordt gebakken samen met ontbijtspek en kerriepoeder.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50-75g ontbijtspek,in dunne reepjes,350g rundergehakt,1-2 tl kerriepoeder,400g gemengde soepgroente,1? l kippebouillon(van tablet),1 takje tijm,2 tomaten,ontveld,in partjes,zout,peper,2 el fijngesneden peterselie,2 el fijngesneden bieslook.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak het ontbijtspek in ? 8min.krokant in een droge koekepan.Voeg het gehakt toe en bak dit in ? 5min.rul.Bak de kerriepoeder ? 2min.mee.Voeg de groente toe en bak die al roerende 3-4 min.mee.Schenk de bouillon erbij,voeg de tijm en tomaten toe en breng de soep aan de kook.Laat deze op zacht vuur 5-10 min.koken tot de groente gaar zijn.Verwijder de tijm.Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er voor het serveren de peterselie en bieslook door.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten