1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Pesto
  6. In Pesto Gemarineerde Kipfilet met Rauwe Ham en Bladerdeeg

In Pesto Gemarineerde Kipfilet met Rauwe Ham en Bladerdeeg

Door: heresannie_too

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Ingrediënten 4 personen


Pesto
Gedroogde Tomaten. Zwarte Olijven. Kappertjes. Knoflook. Scherpe Mosterd.
Gerecht
2 hele Kipfilets. 200 gr Rauwe Ham. 1 pakje Bladerdeeg. Zout & Peper.


Verder heb je nodig


Blender.
Oven op 200 graden


3 Maart 2000 kookten Kim en ik in een klein restaurant in het hartje van Amsterdam. Dit was een van onze recepten, aangepast naar 4 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de gedroogde tomaten, olijven, kappertjes, knoflook en mosterd in een blender en maak een lekkere pesto. Voeg naar smaak nog wat meer ingredienten toe.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper en braad deze aan. Marineer ze dan met de pesto en laat zo lang mogelijk staan tot de smaak goed in het vlees is ingetrokken.
Ontdooi intussen de bladerdeeg en rol deze uit met de deegroller. Let op dat je het deeg niet te dun maakt. Rol 3 de kipfilets in rauwe ham (zo'n 3 plakjes per kipfilet). Leg de kipfilets op de bladerdeeg en rol deze goed om de kip heen. Plak de uiteinden goed samen. Besmeer rondom met een beetje olijfolie. Doe de kippakketten in een ovenschotel en bak zo'n 20 minuten tot de bladerdeeg goudbruin is.

Serveertip

Serveer samen met tagliatella met gedroogde tomaten, basilicum en pijnboompitten en milde gele paprikasaus. Het recept hiervan vind je op mijn pagina.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top