Russisch Paasbrood

  • Russisch, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.

heerlijk gevuld brood voor het paasontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram bloem
30 gram gist
mrlk
100 gram amandelen
100 gram krenten
100 gram boter
2 eieren
150 gram
suiker
saffraan
1 pakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

verkruimel de gist in een beetje lauwe mwlk, strooi de bloem erbij en voeg zoveel lauwe melk toe dat je er een stevig deeg van kunt kneden
afgedekt op een warme plaats laten rijzen en dan de gemalen amandelen, krenten, suiker wat saffraan en de vanillesuiker erdoor roeren
het deeg in een beeboterde ronde hoge vorm doen en nog een half uur na laten rijzen
in een hete oven plaatsen en in een half uur gaar en bruin bakken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten