1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. IJsbergsalade met grapefruit

IJsbergsalade met grapefruit

Door: duke0123

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 rode grapefruit
1 krop ijsbergsla
1 dl magere yoghurt
100 gr HuttenKase
1 el honing
? el citroensap
paprika
zout
versgemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder het buitenste (lelijke) blad van de ijsbergsla. Haal de krop uit elkaar en verwijder van de grote bladen de dikke nerf. Snijd de sla in grove stukken. Schil de grapefruit, zodat er geen witte velletjes meer aan zitten. Snijd de partjes tussen de vliesjes los en halveer ze.
Roer de yoghurt, de HuttenKase met de honing, het citroensap en het paprikapoeder tot een gladde saus. Maak op smaak met zout en peper.
Schep de stukjes grapefruit door de stukjes ijsbergsla en meng er wat van de saus door. Verdeel de salade over bordjes en schep er de rest van de saus over.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duke0123
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top