Witte bonensalade met salsa

  • Mexicaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de salade:

Voor de salsa:
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Magnetron, keukenmachine, braadzak.

Bereidingswijze

Pel de teentjes knoflook. Spoel de bonen af. Laat de gepelde tomaten uitlekken en snijd ze in stukjes. Doe bonen en stukjes tomaat met wat van het tomatenvocht in een glazen schaal en schep er de fijngehakte teentjes knoflook, wat olijfolie en de tijm door. Verwarm het mengsel ? 10 minuten (afgedekt, op de hoogste
stand) in de magnetron. Maak zo nodig op smaak met wat zout en peper.

Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Doe de paprikahelften in een braadzak en verwarm ? 3 minuten op de hoogste
stand in de magnetron. Laat ze ? 5 minuten in de braadzak rusten. Trek er dan de velletjes af.


Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes. Schil de appel en de limoen; er mogen geen witte vezels en velletjes meer aan zitten. Snij de partjes tussen de vliesjes los.

Verwijder de steeltjes van de peterselie. Doe de paprika, de stukjes peper, de peterselie, de partjes sinaasappel en limoen, de chilipoeder en de tequila of wodka in de keukenmachine (met mes) en maal het tot een grove pasta-achtige substantie. Schep de salsa over de lauwwarme bonensalade of roer het erdoorheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten