Roti gevuld met gele pesi

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000


Dit Surinaamse bijgerecht is voor 6 tot 8 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine met kneedhaak of mengkom, deegroller rotiplaat of koekenpan met dikke bodem.

Bereidingswijze

Kook de spliterwten halfgaar. Laat ze goed uitlekken. Maal ze grof. Snipper het uitje, het pepertje en de knoflook. Verhit een koekenpan, zonder olie, rooster hierin het komijnzaad. Wrijf de komijn samen met het gesnipperde uitje, het pepertje en de
knoflooktenen tot een puree. Meng deze puree door de gemalen spliterwten. Maak op smaak met wat zout.

Zeef de bloem in een grote schaal of keukenmachine, meng er 0,5 tl zout en 2 el olie en de helft van het water door. Begin met kneden. Voeg tijdens het kneden nog zoveel van het resterende water toe tot er een soepel deeg ontstaat. Laat het deeg ? 1 uur afgedekt rusten.


Verdeel het deeg in stukjes ter grootte van een groot ei. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol een deegballetje uit en vorm het
weer tot een balletje. Druk met de duim een kuiltje in het balletje en vul dit met 0,5 tot 1 el van het gekruide erwtenmengsel. Vouw de randen om het erwtenmengsel, zodat het in het deegballetje komt te zitten.

Leg het balletje met de dichtgeknepen kant op het met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een dunne grote pannenkoek.

Verhit de rotiplaat of de koekenpan, doe een beetje van de gesmolten boter in de pan en bak hierin de roti aan beide kanten goudgeel en gaar.

Tijdens het bakken zal de roti op gaan bollen: voorzichtig terugdrukken met een pannenkoekmesn. Deze handelingen vanaf punt 6 met alle deegballetjes herhalen. Hou de roti's warm, bijvoorbeeld in aluminiumfolie, in een matig voorverwarmde oven of tussen twee grote borden.

Serveertip

De in vieren gevouwen roti serveren met kouseband of een andere groente.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten