Paprika gevuld met feta en yoghurtsaus

  • Grieks, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Halveer de paprika, maar laat de steel er ter versiering aan zitten. Verwijder zaad en zaadlijsten. Vet een rechthoekige ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier de halve
paprika's met het snijvlak naar beneden in. Dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie en zet de schaal in de voorverwarmde oven.

Laat de paprika in ? 20 minuten zacht worden. Laat iets afkoelen. Snijd de ui fijn en hak de blaadjes salie en basilicum. Snijd de olijven in plakjes. Roer de yoghurt los en meng er de geraspte kaas, de plakjes olijf, 1 el gesnipperde ui, de pestosaus en het paprikapoeder door. Maak op smaak met versgemalen peper en wat zout.

Snijd de feta in kleine blokjes en verdeel die over de paprika's, schep er het yoghurt-kruidenmengsel in. Strooi er de fijngehakte salie en basilicum over en leg op iedere paprika een plak kaas. Besprenkel met wat olijfolie. Zet de schaal (niet afgedekt) in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat in ? 30 minuten gaar en goudbruin worden.

Serveertip

Lekker met pasta en een stuk geroosterd brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten