Armelui's tapenade

  • Turks, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
  • 2 aubergines

  • grof gemalen zeezout

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 dl olijfolie (extra virgin)

  • 50 gr ontpitte zwarte olijven

  • 6 - 8 basilicumblaadjes

  • zout

  • vers gemalen zwarte peper

  • 1 stokbrood of toastjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine.

Bereidingswijze

Was de aubergines en snij ze in 1? cm dikke plakken. Snij de plakken daarna in blokjes, bestrooi ze met zout en leg ze in een vergiet. Laat ze ? 15 minuten staan en druk er voorzichtig het vocht uit. Leg de blokjes
daarna op een schone doek en dep ze droog.

Verhit de olie in de pan en bak de blokjes aubergine goudgeel. Pers de teentjes knoflook fijn. Voeg bij de aubergines en bak al
omscheppend ? 2 minuten mee. Laat het iets afkoelen.


Doe de massa, de zwarte olijven en de basilicumblaadjes in de keukenmachine (met metalen mes) en laat de machine draaien tot er een puree is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper en geef nog een paar pulsen.
Verwarm de oven voor op 190 graden C. Snijd het stokbrood in 2 cm dikke plakjes, leg ze op een ovenrooster en rooster ze in het midden van de voorverwarmde oven in ? 10 minuten goudbruin. Bestrijk de broodjes of toastjes met de tapenade of schep de tapenade in een kom en geef de broodjes er apart bij.

Serveertip

Garneer de tapenade met bijvoorbeeld gebakken plakjes champignon of reepjes rode paprika.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten