Okrosjka mjasnaja (108)
Gebraden Wild, rundvlees, kalfvlees, schapenvlees, gekookte ham, pekelvlees, gerookte tong
verse of gezouten augurken, hardgekookte eieren, gesneden bosui, dille en dragon, kvas, zure room of zure sjtsji, zout en peper en een stuk ijs
Een koude Russische soep in twee variaties
Okrosjka mjasnaja (108),Okrosjka van vlees (koud)
Okrosjka mjasnaja (108)
snijd alles in blokjes, van alles een bord vol. Voeg schoongemaakte verse of gezouten augurken toe, hardgekookte eieren, gesneden bosui, dille en dragon. Doe alles in een soeppot, voeg zure room toe, kvas of zure sjtsji, zout en peper en een stuk ijs.
Okrosjka iz ryby (109)
Bak 3 foent vis in boter of kook het in water. Verwijder de graten en snijd de vis in stukken. Doe ze in een soeppot, doe er de verse of gezouten augurken bij, bosui, dille, kervel en dragon. Schenk er zure sjtsji bij en voeg zout en peper naar smaak toe.