Kalfszwezerik met kreeftensaus

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram kalfszwezerik
4 schoongemaakte en ontdooide gamba?s
1 blikje kreeftensoep
1/4 liter slagroom
1 eetlepel cognac
boter
zout en peper
waterkers
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pocheer de zwezerik gedurende vijftien minuten in water met zout.

Haal de zwezerik uit de pan en laat hem afkoelen. Maak de zwezerik schoon, verdeel het vlees in vieren en bestrooi met wat zout en peper.

Smelt in twee koekenpannen wat boter en bak in de ene de zwezerik en in de andere de gamba's om en om mooi bruin.

Laat in de tussentijd de kreeftensoep met slagroom en cognac inkoken tot een mooie dikke saus.

Schep wat lepels saus over vier voorverwarmde borden, leg hier de zwezerik en gamba op en garneer de borden met een toefje waterkers. Geef de resterende saus bij de zwezerik.

Serveertip

Serveer dit gerecht met verse groente en een aardappelschotel.



Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

betsie_n avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten