Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. chocolade-pepernoten

chocolade-pepernoten

Door: kerst_pasen_2

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2000

Ingrediënten


250 gr bloem, 1/2 tl bakpoeder, 125 gr donkerbruine basterdsuiker, 2 tl speculaaskruiden, snuf zout, 1/2 tl kaneel, 2 el gestampte muisjes, 150 gr boter, 3-4 el melk, 250 gr couverture-chocolade of bittere chocolade (extra puur)



Voor sinterklaas.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160?C. Zeef de bloem, het bakpoederm de basterdsuiker, de speculaaskruiden, het zout, de kaneel en de gestampte muisjes boven een kom en verdeel er de in stukjes verdeelde boter over. Snijd de boter met twee messen klein tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg 3 el melk toe en kneed alles tot een smeuiig deeg. Voeg zo nodig meer melk toe. Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een knikker en leg deze op een met boter ingevette bakplaat. Druk de knikkers iets platter en bak ze in de oven in 15-20 minuten gaar. Laat de pepernoten afkoelen. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een vuurvaste kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade zo smelten. Leg de pepernoten 1 voor 1 op een vork en doop ze zo in de chocolade. Laat de chocoladepepernoten op een roostertje drogen. Bewaar ze in een goed sluitend blik.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top