1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelpuree

Aardappelpuree

Door: floorj

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2000

Ingrediënten 3 personen


1 Kg aardappelen, 2 dl melk, boter, nootmuskaat, 100 gram geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Stamper


Voor beginners een makkelijk recept en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en was ze, halveer de grote exemplaren.

Bereidingswijze

Doe de aardappelen in een pan met 1 1/2 dl water en kook ze(ca 20 min). De aardappelen zijn gaar als de grootste zacht is met inprikken. Giet de aardappelen eventueel af, maar bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen, voeg dan wat kookvocht toe en kokende melk totdat de massa lekker zacht en smeu?g is. Voeg dan de kaas toe en wat boter en nootmuskaat, naar je eigen smaak.

Serveertip

Lekker met een mals stukje vlees, wat jus en groenten/salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floorj
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top