1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indiase keuken
  5. Amandel-pralineijs

Amandel-pralineijs

Door: fajalobi

  • Indiaas, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2000

Ingrediënten


1 kopje (blanched) amandelen, 2 kopjes suiker, sap van een halve citroen (*), 1 geprakte banaan, 1 eetlepel citroensap (**), 1 ei, 1 kop melkpoeder, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels castorsuiker, 1 kop dikke room.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Carameliseer de suiker, amandelen en citroensap (*) om er pralines van te maken. Meng in een kom de banaan, het eigeel, citroensap(**), melkpoeder, suiker en honing. Klop de eiwitten stijf en klop de room tot deze stevig aanvoelt. Meng de creme nu met het bananenmengsel gevolgd door de pralines. Verdeel het over schaaltjes en stop het in de koelkast om goed af te koelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fajalobi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top