1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Bechamelsaus
  5. Bechamelsaus

Bechamelsaus

Door: floorj

  • Slanke keuken, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-03-2000

Ingrediënten 5 personen


500 ml halfvolle melk, 50 gram bloem, 1/2 thl zout, 1/2 thl peper, (1/2 thl nootmuskaat)


Verder heb je nodig


Pan en garde


De ideale saus, een basis waar alles aan toegevoegd kan worden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een pannetje en voeg daarna, beetje bij beetje, de koude melk erbij, terwijl je blijft roeren met de garde om een glad papje te krijgen. Doe dan de kruiden erbij. Laat daarna de saus nog 5 minuten doorkoken.

Serveertip

Je kunt deze saus overal voor gebruiken en ook vele andere ingredienten toevoegen.
(Bv magere kaas)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floorj
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top