1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Tjap tjoy
  6. tjap tjoy

tjap tjoy

Door: harrieb

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-03-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kleine winterwortel, Een handjevol bloemkoolroosjes,150 gr tauge,5 champignons, 1/2 komkommer,1/2 rode paprika,1 ui,4 tenen knoflook,1 prei,10 peultjes,klein blikje reboengplakjes(bamboescheuten),300gr kipfilet,2 schijfjes djahe(gemberwortel),1/2tl vetsin,cacom (thaise visketjap),gemersap, aardappelmeel,peper/zout eventueel'n maggiblokje.


Verder heb je nodig


Wok


Tjap tjoy is een gerecht van gemengde groenten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in dunne plakjes en maak het in 1 liter kokend water gaar.(bewaar de bouillon).
snij de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadjes en snij schuine plakjes. Snij de ui in 8 partjes en haal ze uit elkaar.knoflook in schijfjes.prei in zwaluwstaartjes,wortel in schuine plakjes.laat de reboeng uitlekken.leg de ui en knoflook apart.

Bereidingswijze

*Doe 3 el olie in de wok en fruit hierin de ui de knoflook en de djahe.*Gare kip erbij,2el cacom,peper en vetsin.*alle groenten erbij en 5 min roerbakken,niet te gaar!*Op smaak maken met 4a6 el cacom, peper,en evenueel 'n maggiblokje.
Voor de saus: Bouillon opwarmen en kruiden met cacom,peper,vetsin,en 'n scheutje gembersap.
Binden met aardappelmeel.

Serveertip

Lekker met witte rijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrieb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top