1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode kool
  6. Rode Kool

Rode Kool

Door: keukenprins_a

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-02-2000

Ingrediënten 4 personen


*1 rode kool of 500 gr. gesneden rode kool
*2 uien
*2 appels
*1 eetlepel azijn
*1 laurierblad
*1 tl. kaneel
*1 tl. komijnzaad
*2 tl. koriander
*1/4 tl. cayennepeper
*2 kruidnagelen
*zout
*2 dl. sinaasappelsap
*2 dl. water



Zo smaakt gewone rode kool het allerlekkerst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De rode kool schaven of snijden.
De ui snijden.
De appel schillen en in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Doe alles in een pan en laat de rode kool in ongeveer 20 minuten gaar koken.
Dit gerecht is nog veel sneller en lekkerder te bereiden door het ong. 5 minuten !! in de snelkookpan te koken.

Serveertip

Heerlijk met aardappelpuree (zelfgemaakt of een zakje k.k.) en een balletje gehakt of stoofvlees en een beetje appelmoes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenprins_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top