Spinazie Risotto Met Parmezaanse Kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-02-2000

Heerlijk en binnen een half uurtje op tafel!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 200 gr verse of 75 gr ontdooide diepvries bladspinazie
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 1 eetl. boter of margarine
- 125 gr. risottorijst
- 3 tot 4 dl groentebouillon
- 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- pan met dikke bodem

Bereidingswijze

- In pan met dikke bodem boter verhitten.
- Hierin ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
- Rijst, zout en peper toevoegen en al roerend 2-3 minuten meebakken.
- Zoveel bouillon toevoegen tot de rijst net onder staat.
- Op zacht vuur bouillon al roerende laten opnemen.
- Steeds opnieuw deel van bouillon toevoegen en al roerende laten opnemen tot na 20-25 minuten alle boullion opgenomen is en de rijst gaar is.
- Spinzaie door rijst scheppen en 1-2 minuten meewarmen.
- Van vuur 2 eetl. kaas erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
- Rest van de kaas er apart bij geven.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en Italiaanse wijn.

Laatste reacties

lady76 avatar
lady76 08-10-2011

Deze risotto is héérlijk! Vanavond gaan we hem weer lekker eten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten