1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Spinazie Risotto Met Parmezaanse Kaas

Spinazie Risotto Met Parmezaanse Kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-02-2000

Ingrediënten 2 personen


- 200 gr verse of 75 gr ontdooide diepvries bladspinazie
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 1 eetl. boter of margarine
- 125 gr. risottorijst
- 3 tot 4 dl groentebouillon
- 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper


Verder heb je nodig


- pan met dikke bodem


Heerlijk en binnen een half uurtje op tafel!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- In pan met dikke bodem boter verhitten.
- Hierin ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken.
- Rijst, zout en peper toevoegen en al roerend 2-3 minuten meebakken.
- Zoveel bouillon toevoegen tot de rijst net onder staat.
- Op zacht vuur bouillon al roerende laten opnemen.
- Steeds opnieuw deel van bouillon toevoegen en al roerende laten opnemen tot na 20-25 minuten alle boullion opgenomen is en de rijst gaar is.
- Spinzaie door rijst scheppen en 1-2 minuten meewarmen.
- Van vuur 2 eetl. kaas erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
- Rest van de kaas er apart bij geven.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en Italiaanse wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra_kuylenburg


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sandra_kuylenburg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top