1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. sans panache

sans panache

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-02-2000

Ingrediënten 4 personen


Neem of bak twee harde witte bollen.
50 gr prei, 3 uien, 2 paprika's, 125 gr champignons, 80 gr. salami, olijfolie, 1 dl creme fraiche, 2 glazen droge witte wijn, 1 ei, zout en peper.



Gevulde broodjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de groenten klein, houdt van de champignons 25 gr achter voor de saus, snij dat fijn. Scheidt het ei, klop het wit los. Snij de salami in blokjes.

Bereidingswijze

Snij de broodjes doormidden en hol de helften uit. Bestrijk de holten met eiwit en zet ze even in de hete oven zodat het eiwit zet.
Roerbak de groenten in de volgorde paprika, prei, ui, champignons. Voeg hier als laatste de stukjes salami bij. Haal de mix uit de pan en hou hem warm.
Deglaceer de pan met 2 glazen droge witte wijn. Voeg er de fijngehakte champignons aan toe. Laat drie minuten inkoken. Voeg dan 100 cc creme fraiche aan toe. Bind de saus eventueel en voeg zout en peper toe.
Vul de broodjes met het groentenmengsel en giet er een eetlepel saus over.

Serveertip

Eten met een Bergerac, Cotes de Saint-Mont of andere rode Zuid-Wester.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top