Gepofte Aardappel

  • Internationaal,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-02-2000

Grote aardappel voorkoken totdat ie gaar is en in de oven verwarmen De saus maken van cremefraiche met bieslook en fijn gesneden stukjes gerooktezalm, zout en peper naar smaak. Lekker bij kaasplateau. Oostenrijkse keuken. Voor het eerst gegeten in Mayerhofen boven op de berg bij lift Schafskopf

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Grote aardappels, 100 gram gerooktezalm,1 potje 1/4 cremefraiche,3 eetlepels verse bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, oven, Magnetron.

Voorbereiding

Aardappels ongeveer 30 minuten voorkoken eerst even wassen.

Bereidingswijze

Aardappels wassen en 30 minuten voorkoken.
Wikkel ze in alu folie en laat ze afkoelen of indien direct nodig gelijk gebruiken. Anders in de oven doen 15 minuten 200 graden.
Kan ook op de BBQ. Voor de saus: voeg de creme fraiche, de zalm in stukjes en de bieslook bij elkaar en maak op smaak met pepper en zout. Pas op met zout want de zalm is al zout. Alles door elkaar roeren. Snij de aardappel in de lengte door midden en schep de saus erop.

Serveertip

Lekker bij kaas plateau,BBQ's en vis gourmets of fondue.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten