Couscous

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-02-2000

Met volop variatie mogelijkheden

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Uien pellen en grof snipperen. Groenten snijden. Aubergine met zout bestrooien en 30 minuten in laten trekken.

Bereidingswijze

Ui, fruiten in olijfolie. Prei, paprika, peper, paprikapoeder, kaneel toevoegen. Nog 2 minuten bakken. Tomaten, aubergine (eerst afvegen) en kikkererwten erbij doen. In kopje peterselie en koriander grof knippen en erbij doen. Het geheel nog 10 minuten laten pruttelen.
Intussen couscous wellen
volgens gebruiksaanwijzing. In andere braadpan rest van olie verhitten.
Gewelde couscous toevoegen, op zacht vuur ca. 5 minuten verwarmen en met
vork losmaken. In vier diepe borden couscous scheppen. In midden 1
soeplepel vlees met groenten scheppen. Rest van vlees met groenten apart
erbij serveren.

Serveertip

Variatie: Stukjes chorizo uitbakken met de uien. Deel paprika poeder vervangen door Cayenne peper. Groenten afwisselen met erwtjes, mais, wortel, courgette, meiraapjes.

Laatste reacties

weewee avatar
weewee 25-10-2000

Lekker! groeten, Wendelien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten