1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Appeltaart
  5. Montignac appeltaart

Montignac appeltaart

  • Montignac, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-02-2000

Ingrediënten


150 gram volkoren meel (reform), 50 gram boekwijtmeel (reform), 1 eetlepel bakpoeder (Back-in), 1 eetlepel koekkruiden, 1/2 eetlepel kaneel, 1 dl appeldiksap (reform of AH), 1 scheut (mineraal)water, 75 gram ongezwavelde rozijnen, 1 grote appel of 2 kleine.


Verder heb je nodig


Bakvorm en bakpapier.
Zeef en kom.


Een appeltaart voor het Montignac dieet zonder vet en suiker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 175?.
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Appels en rozijnen mengen door appeldiksap en (mineraal)water, laten uitlekken en vocht opvangen.
Volkorenmeel, boekwijtmeel, bakpoeder, koekkruiden en kaneel door elkaar mengen en stukje bij beetje het uitgelekte vocht erbij doen en de appels en rozijnen.
Kneden tot een kruimeldeeg ontstaat.
De bakvorm bekleden met bakpapier en het appeldeeg erin doen. (Bakpapier is niet nodig bij een silicone bakvorm)

Bereidingswijze

De vorm in de oven zetten en 55 minuten laten bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkienel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkienel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top