1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Italiaanse koekjes
  6. kalfsvlees-mozzarella ovenschotel

kalfsvlees-mozzarella ovenschotel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-02-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kalfslappen van 150 gram, 1 ei, 35 gram bloem, 100 gram paneermeel, 2 eetl. boter, 2 eetl. olijfolie, 180 gram grofgeraspte mozarella, 60 gram versgeraspte parmenzaanse kaas, verse basilicumblaadjes voor de garnering.

VOOR DE SAUS:

1 eetl. olijfolie, 1 kleine rode paprika, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaten op sap, 250 ml kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden peterselie, 1 theel. suiker, 1 theel. gedroogde basilicum, 1/2 theel. zout, een paar flinke draaien zwarte peper uit de molen,



Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met kalfsvlees, mozarella, parmenzaanse kaas en een tomatensaus. Veel werk?? Neem kant en klaar gepaneerde snitzels en een pot Italiaanse tomatensaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de groenten voor de saus in kleine stukjes en verhit 1 eetl olijfolie in een pan. Doe de fijngesneden groenten er in en fruit 5 min. Doe er dan de rest van de saus-ingredienten in en laat alles 1/2 uur sudderen.
Oven voorverwarmen tot 180 graden.

Bereidingswijze

Ei loskloppen op diep bord, bloem en paneermeel op aparte borden doen. Vlees tussen 2 vellen plastic leggen en platslaan met een steelpan of met de zijkant van een vleeshamer. Eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel halen. Stevig aandrukken. Boter in een koekenpan smelten, 2 eetl olijfolie er bij doen. Vlees goudbruin bakken, 3 min aan iedere kant. Vlees in platte ovenschaal leggen, bestrooien met mozarella, tomatensaus er over lepelen en bestrooien met parmenzaanse kaas. Onafgedekt 25 min in de oven zetten, garneren met verse basilicumblaadjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Als je niet alle saus over het vlees wil scheppen, serveer het restant dan apart in een sauskom. Heerlijk met verse pasta die afgemaakt is met 1 eetl. groene pesto.
In plaats van kalfsvlees kun je kipfilet gebruiken, en ook met hamlappen heb ik het wel eens klaargemaakt, was ook verrukkelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joosje


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top