Stoofperen Uit De Magnetron

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg stoofperen
sap van ? citroen
1 el suiker
citroenschil
2-3 cm pijpkaneel
aardappelmeel
witte wijn of water

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De stoofperen schillen, de peren of heel laten en dan alleen het kroontje verwijderen of halveren en dan ook het steeltje en desgewenst het klokhuis verwijderen. De stoofperen wassen, in de schaal leggen en besprenkelen met het citroensap alvorens ze met de suiker worden bestrooid. Tussen en onder de peertjes twee stukjes citroenschil en de pijpkaneel leggen. De schaal in de magnetron zetten en de peertjes aan de kook brengen. (afgedekt, 8-10 min, ca. 750 watt) en daarna zachtjes laten doorkoken (afgedekt, 15 minuten, ca. 225 watt) tot ze gaar zijn.
Wilt u ze rood van kleur, dan de peertjes nog enige tijd langer heel zachtjes laten doorkoken op ca. 100 watt, de daarvoor benodigde tijd is zeer afhankelijk van het ras van de peertjes. Het vocht van de stoofpeertjes met een mengsel van aardappelmeel en witte wijn of water binden. Reken per dl vocht 1 tl aardappelmeel. Tenslotte de citroenschilletjes en het stukje pijpkaneel verwijderen.

Laatste reacties

keukenprinses_e avatar
keukenprinses_e 03-04-2000

<img src="http://www.grsites.com/webgraphics/clipart/nature/clipart_nature_123.gif">Bedankt voor deze heerlijke peertjes.Ik heb het aan mijn favorieten toegevoegd.Ga het eens uitproberen. Groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten