Limburgse Platz-Kook

  • Goedkoop en snel, Banket
  • 60-120 min.

een lekker knapperige ouderwetse lekkernij

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
gewoon vlaai-deeg
grove suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

vlaai-plaat
vork

Voorbereiding

maak standaard gist vlaai-deeg

Bereidingswijze

recept van platz-kook. Nou, ik heb via mijn moeder een recept welk ook prima is en het proberen waard. Het is simpel, vroeger werd platz-kook gemaakt van de deeg-resten van het vlaai-maken. Maak dus gewoon vlaai-deeg en rol dit uit tot een dikte van 1,5 - 2 cm (vinger dik)Prik met vork gaatjes (anders bolt deeg in midden op, daar er immers weinig beleg op komt).Strooi een redelijke laag - zo grof mogelijke - suiker over het geheel , bijv. rietsuiker, fijne suiker zal smelten.In nederland krijg je die bij Boerenbond. Bakken zoals vlaai, wel in de gaten houden, dat suiker niet te donker wordt. Smakelijk proberen en eten

Serveertip

nog een beetje warm of opgewarmd extra lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

janssenjmh avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten