Limburgse Platz-Kook
- Goedkoop en snel, Banket
- 60-120 min.
een lekker knapperige ouderwetse lekkernij
Voorbereiding
maak standaard gist vlaai-deeg
Bereidingswijze
recept van platz-kook. Nou, ik heb via mijn moeder een recept welk ook prima is en het proberen waard. Het is simpel, vroeger werd platz-kook gemaakt van de deeg-resten van het vlaai-maken. Maak dus gewoon vlaai-deeg en rol dit uit tot een dikte van 1,5 - 2 cm (vinger dik)Prik met vork gaatjes (anders bolt deeg in midden op, daar er immers weinig beleg op komt).Strooi een redelijke laag - zo grof mogelijke - suiker over het geheel , bijv. rietsuiker, fijne suiker zal smelten.In nederland krijg je die bij Boerenbond. Bakken zoals vlaai, wel in de gaten houden, dat suiker niet te donker wordt. Smakelijk proberen en eten
Serveertip
nog een beetje warm of opgewarmd extra lekker