1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Limburgse Platz-Kook

Limburgse Platz-Kook

Door: janssenjmh

  • Goedkoop en snel, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-02-2000

Ingrediënten 10 personen


Gewoon vlaai-deeg
grove suiker


Verder heb je nodig


Vlaai-plaat
vork


Een lekker knapperige ouderwetse lekkernij

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak standaard gist vlaai-deeg

Bereidingswijze

Recept van platz-kook. Nou, ik heb via mijn moeder een recept welk ook prima is en het proberen waard. Het is simpel, vroeger werd platz-kook gemaakt van de deeg-resten van het vlaai-maken. Maak dus gewoon vlaai-deeg en rol dit uit tot een dikte van 1,5 - 2 cm (vinger dik)Prik met vork gaatjes (anders bolt deeg in midden op, daar er immers weinig beleg op komt).Strooi een redelijke laag - zo grof mogelijke - suiker over het geheel , bijv. rietsuiker, fijne suiker zal smelten.In nederland krijg je die bij Boerenbond. Bakken zoals vlaai, wel in de gaten houden, dat suiker niet te donker wordt. Smakelijk proberen en eten

Serveertip

Nog een beetje warm of opgewarmd extra lekker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janssenjmh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top