1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kropslasoep Met Tuinkers

Kropslasoep Met Tuinkers

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2000

Ingrediënten 2 personen


1 krop sla
1 uitje
25 gram boter
1/2 liter kippebouillon (tablet)
1 el creme fraiche
1 eierdooier
zout
peper
suiker
tuinkers



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sla schoonmaken, in reepjes snijden. Ui pellen en fijnhakken, in de hete boter glazig fruiten. Reepjes sla toevoegen en de bouillon erop schenken. De hele zooi aan de kook brengen. Van het vuur halen en de soep pureren of door een zeef wrijven. Opnieuw aan de kook brengen. De creme fraiche met eierdooier losroeren, wat van de hete soep erbij schenken en aan de rest van de soep toevoegen. De soep niet meer laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en suiker en garneren met tuinkers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joost_maghet_weten


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joost_maghet_weten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top