1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauwfilet In Rauwe Ham

Kabeljauwfilet In Rauwe Ham

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2000

Ingrediënten 4 personen


75 GR. BOTER,1 VOLLE EETL.KRUIDEN VOOR SLAKKEN OF KRUIDEN BOTER,ZOUT VERSGEMALEN PEPER,4 STUKKEN KABELJAUWFILET,VAN CIRCA 120 GR. 8 GROTE PLAKKEN RAUWEHAM (COBURGER) BOTER OF OLIE VOOR DE OVENSCHAAL.



Hier hoort een lekkere chardonnay bij!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

DOE DE ZACHTE BOTER IN EEN KOM EN ROER ER DE KRUIDEN EN WAT ZOUT EN PEPER DOOR. SNIJD DE KABELJAUW HORIZONTAAL ZOVER IN DAT DE HELFTEN NET AAN ELKAAR BLIJVEN ZITTEN. VOUW DE FILETS OPEN EN BESTRIJK ZE MET DE BOTER. VOUW ZE DICHT EN VERPAK ZE IN PLAKKEN HAM. LEG DE PAKKETJES IN DE KOELKAST TOT ZE DE OVEN INGAAN.

Bereidingswijze

VERWARM DE OVEN VOOR OP 200GR. VET EEN OVENSCHAAL IN MET BOTER OF OLIE,LEG DE KABLEJAUWPAKKETJES IN DE SCHAAL,ZET DE SCHAAL 15 MIN. IN DE VOORVERWARMDE OVEN (DEK INDIEN NODIG AF MET DEKSEL OF FOLIE ALS DE HAM TE SNEL GAAT KLEUREN)LAAT BUITEN DE OVEN NOG KORT NAGAREN DE JUISTE OVENTIJD IS AFHANKELIJK VAN DE DIKTE VAN DE FILETS.

Serveertip

LEKKER MET GEBAKKEN AARDAPPELS EN SLA.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top