Pannenkoek

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2000

Lekkere oud hollandse pannekoek.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3.5 kop bloem - boter - 1 zakje vanillesuiker - snufje zout - 2 eieren - 2 koppen melk ( /- 1,5 dl per kopje) - 1 eetlepel slaolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote schaal - kleine schaal - metalen zeef - garde of mixer - koekepan met antiaanbak laak (liefst een dikke pan) - soeplepel -
pannekoeksmes ( of iets waar je mee onder de pannekoek kan komen) - pan met kokend water - bord.

Bereidingswijze

-Hang de zeef in de grote schaal
-Zeef de bloem, vanillesuiker en het zout
-Doe de eieren in het kleine schaaltje en
klop ze met de garde tot de eierdooiers en
eiwitten goed gemengd zijn ( /- 1 min.)
-maak en holletje in het midden v.d. bloem
-Geit de helft van de melk en de geklopte
eieren in het holletje. Roer de bloem er
met de garde door tot er geen klontjes
meer zijn
-Roer de rest van de melk en de slaolie er
beetje bij beetje bij
-Laat het pannekoekbeslag een half uur staan
-Doe een theelepel boter in de koekepan
-Laat de boter smelten en heet worden
-Schep zoveel beslag in de pan dat de hele
bodem ne bedekt is, en de pannekoeken niet
te dik worden. ( Je kunt de pan ronddraaien
om het beslag naar de zijkant te laten
lopen).
-Draai de pannekoek om als de bovenkant niet
meer nat is en de onderkant mooi bruin is.
(Je draait hem om door hem in de lucht te
gooien of met het pannekoeksmes
-Als de andere kant ook bruin is, de
pannekoek op het bord op de pan met zachtjes
kokend waterschuive om hem warm te houden.
-Bak de rest van de pannekoeken op dezelfde
manier.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten