griekse rijstsalade

  • Grieks, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2000

Pittige salade uit de Griekse keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 tomaten, 50 gram komkommer, 1/2 rode ui, 80 gram feta kaas, 80 gram rijst, zout, peper, 1 theelepel oregano, olijfolie, 1/2 eetlepel wijnazijn rood
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop intussen een sausje van de olie, azijn, wat peper en zout en de oregano.
Snij de tomaten in parten, de komkommer in plakken en de gepelde ui in ringen.

Bereidingswijze

Meng het gemaakte sausje door de warme rijst
Meng de tomaat, komkommer, ui, feta door de iets afgekoelde rijst.
Laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Schep alles af en toe om.

Serveertip

Heerlijk als bijgerecht bij een Griekse maaltijd.
Bijv.bij de stifado die ook op mijn pagina staat.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten